'Chaos bij Roma voor 'Ajax': spelers ontevreden, breuk met Fonseca onvermijdelijk'

'Chaos bij Roma voor 'Ajax': spelers ontevreden, breuk met Fonseca onvermijdelijk'

Gepubliceerd: dinsdag 6 april 2021 om 13:31di 06-04-2021 om 13:31

AS Roma verkeert in chaos in aanloop naar de Europa League-clash met Ajax van donderdag, zo verzekert de Corriere dello Sport. De Italiaanse krant weet dat er interne spanningen zijn in de Romeinse selectie en enkele zwaargewichten zijn coach Paulo Fonseca meer dan zat.

Slechts enkele dagen voor de krachtmeting met Ajax is Roma een vat buskruit. Hoewel het niet openlijk wordt uitgesproken zetten meerdere spelers vraagtekens bij de trainingsmethoden van Fonseca. De oefenmeester staat toch al onder zware druk door de matige prestaties in de Serie A: Roma is afgegleden naar plek zeven, waardoor deelname aan de nieuwe Conference League dreigt.

Dat is voor de eigenaren van Roma niet voldoende. Italiaanse media schreven na de remise tegen Sassuolo (2-2) al dat Fonseca zijn baan alleen kan redden door de Europa League te winnen, maar ook binnen de spelersgroep staat de Portugees er dus niet goed op. Enkele spelers hebben besloten om buiten de club om extra te trainen, uit onvrede over de aanpak van Fonseca.

Volgens de Corriere dello Sport voert Edin Džeko de groep ontevreden spelers aan. Een breuk met Fonseca lijkt daarmee onvermijdelijk. De onderlinge verdeeldheid leidt bovendien flink af van de confrontatie met Ajax in de Johan Cruijff Arena.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Ajax AS Roma uitschakelen?

Ja
81%
Nee
19%
(11616 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws