Ten Hag spot kracht en zwakte Roma: 'Even naar selectie gekeken: 25 topspelers'

Ten Hag spot kracht en zwakte Roma: 'Even naar selectie gekeken: 25 topspelers'

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 13:01wo 07-04-2021 om 13:01

Erik ten Hag is op zijn hoede voor AS Roma. Het draait niet bij de Italiaanse opponent in de kwartfinale van de Europa League, maar bij Ajax is van onderschatting geen sprake.

"Ik heb even naar de selectie gekeken, die hebben 25 topspelers", zegt Ten Hag op de persconferentie, daags voor de eerste ontmoeting met Roma. Bij de Italianen ontbreken Rick Karsdorp, Stephan El Shaarawy, Chris Smalling en mogelijk ook Henrikh Mkhitaryan. "Die hebben zoveel keuzemogelijkheden... Er staat morgen altijd een goed team op het veld."

Ten Hag vindt Roma een 'heel attractieve, goed voetballende ploeg'. "Ze hebben de moed en vaardigheid om van achteruit een overtal te creëren." En over de verdediging: "De laatste weken lijken ze inderdaad wat minder zeker te zijn en makkelijk goals weg te geven."

Het strijdplan van Ajax is duidelijk: volgens Ten Hag moeten de Amsterdammers in eigen huis in elk geval géén tegengoals krijgen. "Het gaat over twee wedstrijden. Na morgen is het nog niet afgelopen. We moeten op de nul spelen, dat uitdoelpunt is zeer waardevol."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Ajax - Roma donderdagavond?

(3949 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws