Excelsior laat clubicoon na 22 jaar gaan: Zeker geen makkelijk besluit geweest

Excelsior laat clubicoon na 22 jaar gaan: "Zeker geen makkelijk besluit geweest"

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 15:46wo 07-04-2021 om 15:46

De dug-out van Excelsior zal komend seizoen een heel ander gezicht krijgen. André Hoekstra is 22 (!) jaar lang aan de Kralingers verbonden geweest en fungeerde jarenlang als assistent-trainer, maar zal binnenkort afscheid nemen.

Dat heeft de huidige nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie woensdag bekendgemaakt via de officiële kanalen. "Dit is zeker geen makkelijk besluit geweest, omdat André natuurlijk een echte clubman is met een grote staat van dienst voor Excelsior", laat algemeen directeur Ferry de Haan weten. "Maar als club zijn wij tot de conclusie gekomen dat verandering noodzakelijk is, zowel op als naast het veld."

De clubleiding en Hoekstra hebben de afgelopen weken over de toekomst gesproken, maar zijn er niet uitgekomen. "Hoe moeilijk dit besluit ook is, wij denken dat dit nodig is met het oog op de toekomst van Excelsior", aldus De Haan. De hoofdrolspeler zelf vindt het spijtig, maar heeft begrip voor het besluit van de club. "Natuurlijk vind ik het jammer dat de club dit besluit heeft genomen, maar in de voetbalwereld weet je dat dit moment kan komen. Ik heb al die jaren met veel plezier bij Excelsior gewerkt en ben er trots op dat ik de groei van de club van dichtbij heb mogen meemaken en mijn steentje heb kunnen bijdragen."

Niet alleen de technische staf, ook de selectie van Excelsior zal gerenoveerd worden. In navolging van oudgedienden Sander Fischer en Luigi Bruins heeft ook Thomas Verhaar zijn afscheid als prof aangekondigd. Telstar-verdediger Redouan El Yaakoubi werd deze week gepresenteerd als eerste nieuweling van het seizoen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws