Breaking news

Koeman wint eerste prijs met Barcelona dankzij excellerende Frenkie de Jong

Emanuelson heeft 'geen warm gevoel' bij AS Roma: 'Dat heeft me de kop gekost'

Emanuelson heeft 'geen warm gevoel' bij AS Roma: 'Dat heeft me de kop gekost'

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 17:22wo 07-04-2021 om 17:22

Laatste update: woensdag 7 april 2021 om 17:32wo 07-04-2021 om 17:32

Urby Emanuelson kijkt met weinig plezier terug op zijn tijd bij AS Roma. De inmiddels 34-jarige FC Utrecht-speler speelde één seizoen voor de club uit Rome, waarin hij slechts twee duels in actie kwam. Emanuelson zal tijdens de Europa League-clash tussen Ajax Roma dan ook voor de Amsterdammers juichen.

"Ik heb geen warm gevoel bij Roma. Het was een vervelende periode, ik denk de moeilijkste uit mijn hele carrière", blikt Emanuelson in gesprek met NH Nieuws terug op het seizoen 2014/2015, toen hij onder contract stond bij de Giallorossi. "Ik werd met heel veel bombarie gehaald van AC Milan. Ik merkte gewoon dat het bij Roma heel rommelig was. De laatste dag van de transferperiode kwamen er ineens nog vier of vijf spelers bij. Dat heeft mij een beetje de kop gekost."

Emanuelson zal tijdens de ontmoeting tussen Ajax en Roma in de kwartfinale van de Europa League voor Ajax juichen. Dat heeft niet alleen te maken met zijn teleurstellende periode in Rome. "Als kind van de club, heb ik een voorkeur voor Ajax", stelt Emanuelson. "Dat is een gevoel en dat gaat nooit meer weg. Ik kijk als supporter en hoop dat Ajax de wedstrijd winnend afsluit. Ze hebben de laatste jaren in Europa goede uitslagen geboekt en ik denk dat het de trots van het Nederlands voetbal is." Donderdag gaat het duel tussen Ajax en Roma om 21.00 uur van start in de Johan Cruijff Arena.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws