De Boer verwacht kritiek voor Koeman bij verlies: 'Toen wilden ze andere coach'

De Boer verwacht kritiek voor Koeman bij verlies: 'Toen wilden ze andere coach'

Gepubliceerd: woensdag 7 april 2021 om 18:30wo 07-04-2021 om 18:30

Ronald de Boer verwacht dat de positie van Ronald Koeman onder druk komt te staan, als FC Barcelona zaterdag verliest van aartsrivaal Real Madrid. Koeman kende dit seizoen een moeizame start als trainer van Barça, maar is nu bezig aan een erg sterke reeks met de club.

De Boer krijgt van het Algemeen Dagblad de vraag of hij verwacht dat de druk op Koeman zal toenemen, als Barcelona verliest van Real. "Ja, dat is het opportunisme van het voetbal", antwoordt de voormalig speler van Barça. "De presidentsverkiezingen spelen op de achtergrond. Een tijdje geleden wilden al die kandidaten een andere coach. Nu gaat het goed en is iedereen ineens weer heel tevreden."

Zelf zou De Boer het er absoluut niet mee eens zijn, als Koeman weer onder druk komt te staan na een zeperd. "Geef een coach nou eens iets meer tijd. Je hebt een visie en Koeman doet het goed. Barcelona zit natuurlijk in een onrustige fase. Het einde van het tijdperk Messi is aanstaande, er komt een nieuwe voorzitter (Joan Laporta, red.) en er zijn grote schulden. Er komt misschien een wat mindere tijd aan, maar Koeman kent het klappen van de zweep en is gewoon een prima coach."

Barcelona maakt momenteel een serieuze kans op het landskampioenschap. Aan het begin van het seizoen zagen de Catalanen de achterstand op koploper Atlético Madrid ver oplopen, maar het gat is na een winstreeks van Barcelona teruggebracht tot één punt. Zaterdag staat om 21.00 uur de kraker tegen Real Madrid op het programma voor Koeman en consorten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws