Keeperssituatie Ajax roept herinneringen op: 'Koeman had toen ook groot probleem'

Keeperssituatie Ajax roept herinneringen op: 'Koeman had toen ook groot probleem'

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 12:10do 08-04-2021 om 12:10

Laatste update: donderdag 8 april 2021 om 12:49do 08-04-2021 om 12:49

Voormalig doelman Bogdan Lobont ziet overeenkomsten tussen de huidige keeperssituatie bij Ajax en die in het seizoen 2002/2003 bij de Amsterdammers. Ajax moet in de kwartfinale van de Europa League mogelijk aantreden met derde doelman Kjell Scherpen.

Doordat Andre Onana is geschorst na dopinggebruik en Maarten Stekelenburg last heeft van zijn knie (het is nog niet uitgesloten dat Stekelenburg niet kan spelen), is de kans aanwezig dat Scherpen onder de lat staat tegen Roma. Het doet voormalig Ajax- en Roma-doelman Lobont denken aan de situatie in zijn tijd bij Ajax. "In het seizoen 2002/2003 had coach Ronald Koeman ook een groot keepersprobleem. Maar we hadden allemaal goede keepers in de selectie", blikt de inmiddels 43-jarige Roemeen terug in gesprek met de NOS.

"In 2002 kwam ik terug van Dinamo Boekarest, waar ik aan verhuurd werd", gaat Lobont verder. "Bij terugkomst werd ik de eerste keeper van Ajax, maar ik raakte geblesseerd in de voorbereiding. Vervolgens kreeg Stekelenburg de kans, maar hij raakte ook geblesseerd. Joey Didulica mocht het toen proberen en deed het ook erg goed, met als absolute hoogtepunt de Champions League-wedstrijd in Valencia. Hij was zó goed. "

In februari keerde Lobont pas weer terug onder de lat. De vele keeperswissels zorgden er volgens hem niet voor dat er mindere resultaten werden behaald. "Er waren veel veranderingen in het doel. En ondanks al deze wisselingen beleefden we een mooi Europees seizoen. Het had niet veel invloed."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws