Zes jaar onder de lat bij Ajax, negen bij Roma: 'Steekie! Zo noemde ik hem altijd'

Zes jaar onder de lat bij Ajax, negen bij Roma: 'Steekie! Zo noemde ik hem altijd'

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 07:50do 08-04-2021 om 07:50

Zes jaar speelde hij voor Ajax, negen voor AS Roma. Doelman Bogdan Lobont weet niet voor welke club hij moet juichen donderdagavond, zo geeft hij eerlijk toe. Het eerste waar de Roemeen aan denkt bij dit Ajax-elftal, is zijn oud-ploeggenoot Maarten Stekelenburg.

"Steekie! Zo noemde ik hem altijd", begint Lobont in gesprek met de NOS. De twee speelden in Amsterdam samen, maar later ook bij Roma. "Ik kreeg de kans om na Ajax nog een keer met hem te spelen. In Rome stonden we samen onder contract. Het is echt een hele aardige kerel. Ik was wel heel erg verrast toen ik zag dat hij terugging naar Ajax. Maar toen ik erover na ging denken, begreep ik het ook wel."

Lobont is onder de indruk van het huidige Ajax en dat heeft vooral te maken met de cultuur van de club, die erop gericht is om jonge talenten een kans te geven. Doen er zich echter buitenkansjes voor, dan is Ajax niet bang om ervaren spelers terug te halen naar Nederland. Een goede werkwijze, vindt Lobont.

"De filosofie van Ajax is gericht op talent, maar als je de kans krijgt om een ervaren en fitte speler terug te halen die in het bezit is van het Ajax-dna, dan moet je dat doen", doelt hij op Stekelenburg. "Edwin van der Sar en Marc Overmars kennen hem goed en ze weten wat hij kan. Je haalt iemand binnen met een Ajax-hart en iemand die de club goed kent. Je zag dat ook met Huntelaar, dat pakte goed uit."

Dat Stekelenburg een twijfelgeval is voor de eerste wedstrijd tegen Roma hoeft voor de Amsterdammers geen probleem te zijn, stelt Lobont. "Met Kjell Scherpen redt Ajax het ook gewoon. Ik heb hem afgelopen weekend en op het jeugd-EK gezien. Hij is goed. Het is voor Ajax totaal geen probleem als Scherpen moet gaan keepen. Dat is ook wel de kracht van Ajax. De spelers die dicht tegen de selectie aan zitten, kunnen vrijwel zonder moeite meedoen in het eerste elftal."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws