Breaking news

Koeman wint eerste prijs met Barcelona dankzij excellerende Frenkie de Jong

Schelvis over 'lachertje' Roma: 'Ten opzichte van Ajax ontberen ze pure klasse'

Schelvis over 'lachertje' Roma: 'Ten opzichte van Ajax ontberen ze pure klasse'

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 19:15do 08-04-2021 om 19:15

AS Roma werkt onder hoogspanning toe naar de Europa League-clash: de Giallorossi staan teleurstellend zevende in de Serie A en de spelers zouden klaar zijn met trainer Paulo Fonseca. Ziggo Sport-commentator en Italië-kenner Emile Schelvis ziet dan ook volop kansen voor de Amsterdammers.

Roma geeft met namen in de Serie A-topwedstrijden niet thuis en krijgt opvallend veel tegengoals: 44 stuks in 29 wedstrijden, waarmee de ploeg een 'lachertje' is. "Ze krijgen zóveel goals tegen... De ene nog knulliger dan de andere", vertelt De Schel, die Ajax hoger aanslaat. "Ten opzichte van Ajax ontberen ze toch wel pure klasse. Want die heeft Ajax wel natuurlijk: met Gravenberch, aanstormend weliswaar, maar toch steeds meer nadrukkelijk. Tadic en twee kleine dekselse Brazilianen natuurlijk."

De positie van Fonseca staat dan ook onder druk. "Dat hoort bij AS Roma. Dat heb ik in al die jaren eigenlijk nooit anders meegemaakt. Dat het daar rustig is, dat is écht, écht een uitzondering", aldus Schelvis. "Dat is typisch voor volksclubs, die eigenlijk bijna nooit de hooggespannen verwachtingen waar kunnen maken. Dus de druk staat er eigenlijk altijd op. Dan heb je nog een buitenlandse trainer (Fonseca is een Portugees, red.) die anders voetbalt, die er nog een paar vedetten naast flikkert, een paar relletjes onderweg... En dan heb je de poppen aan het dansen als er twee of drie keer niet gewonnen wordt."

Kijk je liever naar het interview? Check dan onderstaande video!

Als het misgaat tegen Ajax, is het lot van Fonseca dus bezegeld, verwacht Schelvis. "Van geen enkele topclub in Italië winnen en straks roemloos tegen Ajax in de Europa League eruit gaan. Ja, dan kan je bijna je trainer niet laten zitten. Want dan kan je als gewone delegati, als bestuurslid van Rome, ook niet veilig over straat in de stad. Want dan word je gevierendeeld, volgens oud Romeins gebruik."

Ajax en AS Roma trappen donderdag om 21.00 uur af. De return in de Italiaanse hoofdstad is exact één week later. Schelvis verwacht twee aantrekkelijke wedstrijden. "Zullen we er 3-2 en 2-2 van maken? Laten we dat doen! Want ik had gezegd dat ik wel mooi, aanvallend voetbal verwacht. Daar horen ook doelpunten bij. "

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Ajax - Roma donderdagavond?

(3949 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws