'Ajax aanvallend een van de sterkste teams van Europa, moeten perfect spelen'

'Ajax aanvallend een van de sterkste teams van Europa, moeten perfect spelen'

08-04-2021 07:05
28

AS Roma-trainer Paulo Fonseca denkt dat zijn ploeg het zwaar gaat krijgen tegen Ajax, maar heeft er alle vertrouwen in dat Roma een goed resultaat kan behalen in de Johan Cruijff Arena. Over de onrust binnen de Italiaanse club wil hij zich niet uitgebreid uitlaten.

Roma wist al een maand niet meer te winnen in de Serie A. Het zorgt voor flink wat druk op de schouders van Fonseca. Zo zouden meerdere spelers niet meer achter zijn werkwijze staan. "Ik voel dat de ploeg vol vertrouwen is en erg gemotiveerd en geconcentreerd is", pareert de oefenmeester deze geruchten op de persconferentie. Verdediger Gianluca Mancini steunt hem. "Het is niet waar dat we de methode van de trainer ter discussie stellen. Dat wordt gesuggereerd om onrust te creëren rond de club."

Wanneer de blik weer op de wedstrijd tegen Ajax gaat, neemt Fonseca het woord weer over. "Ajax is voor mij in aanvallend opzicht een van de sterkste teams van Europa. We moeten een perfecte wedstrijd spelen om een goed resultaat te halen. De sleutel is dat we defensief geen onnodige fouten mogen maken, we moeten Ajax ver weg proberen te houden van ons strafschopgebied. We zullen daarnaast sterk moeten zijn aan de bal, Ajax achter de bal aan laten lopen. Ajax is sterk in balbezit, maar ze gaan niet graag achter de bal aan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie