Ten Hag krijgt er probleem bij richting Roma-uit: 'Laat ik er niets over zeggen'

Ten Hag krijgt er probleem bij richting Roma-uit: 'Laat ik er niets over zeggen'

09-04-2021 07:27
55

Erik ten Hag weet dat het een loodzware taak gaat worden om de 1-2 nederlaag volgende week weg te poetsen in Rome, maar houdt vertrouwen in een goede afloop. Dat moet de oefenmeester wel doen zonder Devyne Rensch (geschorst) en Noussair Mazraoui.

Door de schorsing van Rensch, die gisteren een gele kaart pakte, moet Ten Hag nadenken over een oplossing voor de rechtsback-positie. De Ajax-trainer durft na de eerste wedstrijd tegen AS Roma al te zeggen dat Mazraoui volgende week nog niet fit zal zijn. Wel wordt er gehoopt dat Maarten Stekelenburg dan terug is.

Wedden

Meer odds

"Laat ik er op dit moment niets over zeggen", doelt Ten Hag in gesprek met ESPN op Stekelenburg. "Het is geen langetermijnprobleem, maar het was vandaag te vroeg. Hoe dat zich ontwikkelt richting zondag of donderdag, daar kan ik nu geen antwoord op geven."

Ajax werd in de eigen Johan Cruijff Arena dreigender, toen Ten Hag Brian Brobbey inbracht voor David Neres. "Wij kunnen dat effect brengen", vervolgt Ten Hag. "Met Antony en Neres op de flanken zijn we gevaarlijk met Dusan Tadic in de spits. Met Brobbey breng je wat anders, dan zie je toch dat je de tegenstander in verwarring brengt. Dat was precies het effect dat ik beoogde."

Ondanks de 1-2 nederlaag, heeft Ten Hag het volste vertrouwen in een goed resultaat volgende week. "We hebben eraan geroken. We hoeven niet onder te doen voor deze ploeg, dat is duidelijk. Het wordt a hell of a job om het om te draaien. Als we hetzelfde niveau halen, hebben we daar een kans."