Allach: 'Niveau van Nederlandse topclub kan hij aan, maar hij is een artiest'

Allach: 'Niveau van Nederlandse topclub kan hij aan, maar hij is een artiest'

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 07:30vr 09-04-2021 om 07:30

Mo Allach vindt Oussama Tannane een verrijking voor de top in de Eredivisie, maar twijfelt tegelijkertijd of hij bij de topclubs wel genoeg vrijheid krijgt. De Vitesse-aanvaller schittert dit seizoen, maar komt ook vaak in opspraak vanwege zijn gedrag.

Allach werkte als technisch directeur bij Vitesse samen met Tannane. "Ik ben altijd op zoek naar spelers met specifieke wapens. En ik hou er wel van als spelers een rauw randje hebben. Ik kijk niet alleen naar de voetballer, maar ook naar de persoon", aldus Allach bij de NOS. "Kijk je hem diep in de ogen, dan zie je een goudeerlijk persoon voor je staan."

De vraag is of Tannane zijn goede prestaties ook op een hoger niveau kan laten zien. "Het niveau van een Nederlandse topclub kan hij ook absoluut aan. Maar hij is een artiest, die moet je de wel ruimte geven", vindt Allach. "Ik vind hem ook enorm gegroeid. Dat rauwe randje zal hij altijd houden, hoe intensief ze ook met hem aan de slag zullen gaan. Waar hij ook terecht komt, voor een club is het ook de uitdaging om hem te accepteren zoals hij als mens is. Geef hem vertrouwen en blijf met hem in gesprek."

Dit seizoen is Tannane goed voor zeven goals en zes assists in de Eredivisie. Volgende week zondag wacht voor hem met Vitesse de bekerfinale tegen Ajax.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Tannane geschikt voor de Nederlandse top?

Ja
49%
Nee
51%
(493 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws