Felle kritiek op ADO én Jol: 'Hij is verantwoordelijk, doe je gewoon niet'

Felle kritiek op ADO én Jol: 'Hij is verantwoordelijk, doe je gewoon niet'

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 09:39vr 09-04-2021 om 09:39

Laatste update: vrijdag 9 april 2021 om 10:01vr 09-04-2021 om 10:01

Aad de Mos haalt vernietigend uit richting de clubleiding van ADO Den Haag. De club stevent hard af op degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie en dat ligt volgens De Mos vooral aan Martin Jol.

ADO gebruikte dit seizoen al 37 spelers, een record in de Eredivisie. Het kan niet op goedkeuring rekenen van De Mos. "Dit is tegen alle principes en normaal gangbare wetten van het voetbal in", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Het is een mislukt project. Zonder visie, zonder structuur. Vanaf dag één wist je dat het tot falen gedoemd zou zijn als je keek naar de kwaliteiten van deze spelers. Er is voor de trainers Rankovic en Brood geen goed elftal van te maken geweest."

De Mos wijst met de beschuldigende vinger naar een van de voormalig beleidsbepalers bij ADO. "Dit mag Martin Jol zichzelf zwaar aanrekenen, want hij is hiervoor verantwoordelijk. Wat veel mensen bij ADO hem extra aanrekenen, is dat hij als kapitein van het schip de club heeft achtergelaten op het hoogtepunt van de storm. Dat doe je gewoon niet", doelt De Mos op Jol, die halverwege dit seizoen een stapje terug deed.

Vorig jaar werd ADO 'gered' door de uitbraak van het coronavirus. De Mos had niet gedacht dat 'de ezel zich twee keer aan dezelfde steen zou stoten'. "Martin is een goede trainer geweest, maar dat wil niet zeggen dat je ook een goede technisch directeur bent. Hij heeft bij Ajax ook al laten zien dat hij geen gelukkige hand heeft in het doen van aankopen. Dan wordt er wel gezegd dat er geen geld is. Maar als je uiteindelijk 37 spelers gebruikt in een seizoen, dan loopt het toch aardig in de papieren, want er komt er geen één voor niks."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws