Officieel: Johan Cruijff Arena mag meer publiek toelaten dan waar KNVB op hoopte

Officieel: Johan Cruijff Arena mag meer publiek toelaten dan waar KNVB op hoopte

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 17:24vr 09-04-2021 om 17:24

Laatste update: vrijdag 9 april 2021 om 17:51vr 09-04-2021 om 17:51

Het is officieel: er is publiek aanwezig bij het aanstaande EK. Hoeveel supporters naar binnen mogen hangt af van de capaciteit van het stadion en de situatie in het desbetreffende land.

Het goede nieuws is dat het Nederlands elftal in de drie thuiswedstrijden gesteund zal worden door publiek. De Johan Cruijff Arena mag tussen de 25 en 33 procent van het maximaal aantal toeschouwers (55.500) toelaten. Dat komt neer op minimaal 13.000 supporters en is meer dan waar de KNVB eerder op hoopte (12.000). Het is zelfs mogelijk dat er meer mensen naar binnen mogen dan de door de UEFA genoemde 33%, maar dat is afhankelijk van de coronasituatie op dat moment.

Kopenhagen, Boekarest en Glasgow zitten in dezelfde categorie als Amsterdam en ontvangen eveneens tussen de 25 en 33% van het maximum aantal toeschouwers. Alleen van Glasgow staat het percentage vast, voor Kopenhagen en Boekarest is het net als Amsterdam variabel.

Sint-Petersburg hoopt op minstens vijftig procent, maar van een aantal speelsteden is het niet duidelijk of daar wel fans aanwezig mogen zijn. Het gaat om München, Rome, Bilbao en Dublin. Die steden konden niet garanderen dat er supporters aanwezig kunnen zijn. Ze hebben tot 19 april om met een plan te komen.

Het Nederlands elftal begint op zondag 13 juni aan het EK met een wedstrijd tegen Oekraïne. Daarna zijn Oostenrijk en Noord-Macedonië de tegenstanders. Alle groepswedstrijden van Oranje worden afgewerkt in de Johan Cruijff Arena.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws