'Ik denk dat Ajax Neres in de etalage wil zetten, voor Tagliafico geen interesse'

'Ik denk dat Ajax Neres in de etalage wil zetten, voor Tagliafico geen interesse'

Gepubliceerd: vrijdag 9 april 2021 om 20:27vr 09-04-2021 om 20:27

Ajax staat na dit seizoen wellicht niet onwelwillend tegenover een vertrek van David Neres. Dat stelt clubwatcher Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. De 24-jarige Braziliaan, die een contract heeft tot medio 2023, concurreert met landgenoot Antony om een basisplaats.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars gaf donderdag voor het Europa League-duel met AS Roma al aan dat Ajax 'altijd wel één of twee grote transfers moet doen om een beetje het hele huishouden op orde te kunnen houden'. Tegelijkertijd sprak hij de hoop uit de selectie van trainer Erik ten Hag zoveel mogelijk intact te houden.

Volgens Verweij zou Neres dus weleens kunnen vertrekken. "Ik denk dat Ajax Neres ook wel in de etalage wil zetten. Hij is iets ouder dan Antony. En voor zijn blessure is er best wel belangstelling voor hem geweest. Chelsea is serieus voor hem geweest. Dus als ze geld willen maken, dan zullen ze toch ook inzetten op een verkoop van Neres. Misschien ook Tagliafico, maar dat is wel heel bijzonder. Daar is op dit moment eigenlijk geen interesse voor."

Overmars vertelde dat hij met de Argentijn in gesprek wil over een contractverlenging. "Zeker in coronatijd blijkt zijn leeftijd in combinatie met een hele hoge transfersom toch heel veel clubs af te schrikken. Hij heeft bijna geen restwaarde", stelt Verweij. "Aan wie ze het beste kunnen verdienen, maar die vond ik tegen AS Roma ook niet best, is natuurlijk Ryan Gravenberch."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie heeft meer potentie: Neres of Antony?

Neres
26%
Antony
74%
(3381 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws