Overmars licht transferplannen Ajax toe: 'Ik ga gesprek aan en zeg: blijf lekker'

Overmars licht transferplannen Ajax toe: 'Ik ga gesprek aan en zeg: blijf lekker'

Gepubliceerd: donderdag 8 april 2021 om 20:34do 08-04-2021 om 20:34

Marc Overmars vindt het zowel een voordeel als een nadeel voor Ajax dat de transfergekte enigszins tot stilstand is gekomen door de coronacrisis. De directeur voetbalzaken hoopt de selectie komende zomer redelijk intact te houden, maar daardoor lopen de Amsterdammers wel transferinkomsten mis.

Overmars krijgt bij RTL de vraag of er aan spelers wordt getrokken, zoals Nicolás Tagliafico. "Wij leven in een wereld, waarin we maar moeten zien of spelers überhaupt weggekocht gaan worden", reageert de directeur. "We zijn natuurlijk een beetje verwend door de grote bedragen van de afgelopen jaren, maar die zie ik één, twee, drie niet zo snel gehaald worden."

"Aan de ene kant kan het een voordeel zijn, dat spelers blijven", vervolgt Overmars. "Maar we weten ook dat Ajax altijd wel één of twee grote transfers moet doen om een beetje het hele huishouden op orde te kunnen houden."

Door de onzekerheid is het ook de vraag of Ajax zich zelf zal roeren. De afgelopen weken werden onder meer Owen Wijndal en Joey Veerman aan de Amsterdammers gelinkt. "Ik denk dat we altijd kijken wat in Nederland als talentvol rondloopt en dan proberen de beste Nederlandse spelers te krijgen. Maar dit zijn vragen daar kan ik niet veel mee, want ik weet niet wat er met ons eigen team gebeurt."

Zo kondigt Overmars aan dat hij om tafel wil met Tagliafico. "Ik hoop dat Nico blijft. Hij wordt 29 jaar en wil graag nog een keer een stapje maken. Maar ik denk dat ik het gesprek aanga en zeg: blijf lekker een jaartje zitten. We spelen vanavond ook een heel mooi affiche in Europa." Bovendien kan Ajax de ervaring van de Argentijn goed gebruiken. "We hebben een heel jeugdig team nu, ook door blessures. We missen ervaren jongens."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws