Van Gaal prijst Koeman om Barça-omzetting: Vind het haast moeilijk om te zeggen

Van Gaal prijst Koeman om Barça-omzetting: "Vind het haast moeilijk om te zeggen"

Gepubliceerd: zaterdag 10 april 2021 om 20:54za 10-04-2021 om 20:54

Laatste update: zaterdag 10 april 2021 om 21:00za 10-04-2021 om 21:00

Louis van Gaal is onder de indruk hoe zijn oude collega Ronald Koeman het tij heeft weten te keren bij FC Barcelona. De Catalanen startten dramatisch aan het seizoen, maar maken inmiddels weer volop kans op de landstitel, dankzij een systeemwijziging van Koeman.

Barcelona vond zichzelf na de eerste weken van het seizoen terug in de middenmoot van de Primera División. "In het begin was het huilen met de pet op", aldus Van Gaal bij Ziggo Sport, in aanloop naar El Clásico van zaterdagavond. De oud-trainer van onder meer Ajax, FC Barcelona en het Nederlands elftal zag toen 'het Ajax-gen' in de ploeg zitten. "Aanvallen, dat kunnen ze. Maar dan: wat je achterlaat... Want de backs staan heel hoog en dan moeten één, twee spelers van Barcelona die grote ruimtes belopen. Ja, dat kan natuurlijk niet", voorziet Van Gaal de beelden van de Champions League-wedstrijd tegen Paris-Saint Germain – 1-4 voor de Fransen – van commentaar.

Koeman wist dat probleem in de loop van het seizoen echter op te vangen door een extra verdediger op te stellen. "Ik vind het haast moeilijk om te zeggen, maar nu spelen ze hetzelfde systeem als het Nederlands elftal in Brazilië, in 2014. En er is helemaal geen kritiek: het is geweldig!", aldus Van Gaal over Koeman, met wie hij in zijn tijd als Ajax-directeur vaak overhoop lag. "Nu kunnen die backs helemaal hoog staan, het maakt niets uit. Omdat je altijd dat drietal nog hebt, die drie verdedigers, die dekken het centrum af."

De titanenstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona begint om 21.00 uur. De winnaar van El Clásico neemt in ieder geval voor één dag de koppositie van Atlético Madrid over.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws