Feyenoord-huurlingen: KKD-revelatie wil kans, Engelse flops richting uitgang

Feyenoord-huurlingen: KKD-revelatie wil kans, Engelse flops richting uitgang

24-04-2021 14:30
53

Maar liefst vijftien contractspelers van Feyenoord komen momenteel tijdelijk voor een andere club uit. De Rotterdammers kunnen dus een heel team op de been brengen van hun huurlingen. Hoe vergaat het de verhuurde spelers nu en is er nog een toekomst voor ze weggelegd bij Feyenoord? VoetbalPrimeur zocht het voor je uit.

Francesco Antonucci (FC Volendam)
Vorige zomer nam Feyenoord Antonucci over van AS Monaco, waarna de Rotterdammers hem meteen weer verhuurden aan FC Volendam. In het seizoen 2019/2020 speelde Antonucci ook op huurbasis in Volendam. De 22-jarige creatieveling stelde dat zijn spel zonder bal nog beter moest, voordat hij rijp zou zijn voor de hoofdmacht van Feyenoord. Dit seizoen blinkt Antonucci uit in de Keuken Kampioen Divsie, met tot dusver vier goals en elf assists.

Het is geen geheim dat technisch directeur Frank Arnesen het ziet zitten in Antonucci. Toekomstig trainer Arne Slot ging ook al twee keer naar het Kras Stadion voor de spelmaker. De twee spraken nog niet met elkaar, maar Antonucci wil voor zijn kansen bij Feyenoord gaan. Hij moet dan wel de concurrentiestrijd aangaan met onder meer Jens Toornstra, Mark Diemers en Orkun Köckcü. De Belg met Italiaanse roots lijkt daardoor volgend seizoen op de Feyenoord-bank te belanden, al kan dat door een blessure of transfer van Toornstra, Diemers of Köckcü zomaar veranderen.

Jordy Wehrmann (FC Luzern)
In de eerste seizoenshelft speelde Wehrmann amper bij Feyenoord, waardoor hij besloot om op huurbasis te vertrekken naar FC Luzern. Bij zijn nieuwe Zwitserse club groeide de middenvelder snel uit tot een vaste waarde. De 22-jarige Hagenaar leek zijn eigen glazen even te hebben ingegooid: Wehrmann werd tijdelijk uit de Luzern-selectie gezet, nadat hij te weinig inzet toonde op de training. Inmiddels behoort Wehrmann weer tot de selectie en is hij opnieuw basisspeler.

Luzern beschikt over een aankoopoptie, alleen is het onduidelijk of de Zwitsers die willen activeren. Enerzijds is Wehrmann een vaste kracht, maar aan de andere laat de jeugdinternational zich met zijn gedrag nog niet van zijn beste kant zien. Het zou dus ook kunnen dat de jeugdinternational komende zomer weer terugkeert bij Feyenoord. In dat geval kan hij de stand-in worden van Leroy Fer, momenteel de enige controleur in De Kuip. Maar als Wehrmann komend seizoen veel speelminuten wil maken, dan is een (tijdelijke) exit de beste optie.

Luciano Narsingh (FC Twente) en Sven van Beek (Willem II)
Afgelopen winter verlieten Narsingh en Van Beek Feyenoord op huurbasis. Narsingh was tweede keus op de rechterflank en Van Beek kwam na een zware enkelblessure amper aan spelen toe. De twee kunnen bij hun nieuwe clubs wél rekenen op een basisplek. Narsingh staat na twaalf competitieduels echter nog droog, waardoor de Twente-aanhang kritisch op de aanvaller is. In Tilburg heeft Van Beek aanvoerder Jordens Peters uit de basis geknokt.

Het is vrijwel zeker dat we Narsingh en Van Beek niet meer in het Feyenoord-shirt zullen zien: hun contracten lopen af. Feyenoord heeft Narsinghs contract nog niet formeel opgezegd, al vertelde de aanvaller bij VoetbalTijd dat hij komende zomer 'vrij' is. Het contract van Van Beek is wel formeel opgezegd. Feyenoord kan de twee nog een contractaanbieding doen, maar het lijkt nagenoeg uitgesloten dat de Rotterdammers dat doen.

Wouter Burger (Sparta Rotterdam)
Vóór zijn twintigste verjaardag had hij alle drie de Rotterdamse profclubs al afgevinkt. Feyenoord heeft Burger dit seizoen verhuurd aan Sparta, nadat hij vorig jaar uitkwam voor Excelsior. Burger kende een moeilijke start op Spangen: de middenvelder speelde in zijn eerste maanden op Het Kasteel relatief weinig. In de tweede seizoenshelft maakt hij echter meer speelminuten én deed hij op vijf verschillende posities ervaring op.

De toekomst van Burger ligt nog steeds bij Feyenoord. Sparta heeft geen optie tot koop, waardoor de Zuid-Beijerlander na dit seizoen terugkeert bij de stadionclub. Voordat hij waardevol kan zijn voor het eerste elftal van Feyenoord, moet Burger nog stappen maken in zijn ontwikkeling. De middenvelder gaat dat waarschijnlijk doen door te spelen in het Onder 21-team van Feyenoord én af en toe minuten maken bij het eerste. TD Arnesen wil een zo sterk mogelijk Onder 21-elftal creëren, zodat promotie naar de Keuken Kampioen Divisie snel gerealiseerd wordt. Daardoor lijkt Arnesen Burger niet nogmaals te willen verhuren.

Liam Kelly (Oxford United) en George Johnston (Wigan Athletic)
Kelly startte teleurstellend bij Feyenoord, waardoor de in Engeland geboren Ier in de winter van 2020 naar Oxford United vertrok. Die verhuurperiode werd verlengd, waardoor Kelly ook dit jaar in Engeland speelt. Kelly was eerst regelmatig basisklant, maar begint nu al zeven wedstrijden op rij vanaf de bank bij Oxford. Ook Johnston speelde amper in zijn eerste zes maanden bij Feyenoord. De 22-jarige Engelsman maakt het seizoen nu af bij Wigan, waar hij momenteel wel kan rekenen op een basisplek.

De toekomst van Kelly en Johnston bij Feyenoord ziet er niet bepaald rooskleurig uit. Eerstgenoemde ligt tot medio 2022 vast in De Kuip, waardoor Feyenoord hem in de komende transferperiode waarschijnlijk wil verkopen. Johnston gaat komende zomer waarschijnlijk al transfervrij weg bij Feyenoord. De Rotterdammers hebben het aflopende contract van de stopper formeel opgezegd, waardoor de optie in zijn contract waarschijnlijk niet gelicht wordt.

Dylan Vente (Roda JC)
Met Vente is het de laatste jaren bergafwaarts gegaan: hij kreeg twee seizoenen geleden nog aardig wat speeltijd bij Feyenoord, maar flopte vervolgens bij RKC Waalwijk. Nu voetbalt Vente in de Keuken Kampioen Divisie voor Roda JC. De 21-jarige spits is in Kerkrade niet altijd basisklant en was in dertien competitieduels goed voor vier goals en twee assists. De Feyenoord-dagen van Vente lijken geteld, maar Roda wil graag nog een jaar door met de jeugdinternational. De Limburgers hebben alleen niet de middelen om Vente te kopen. Feyenoord is juist gebaat bij een verkoop, zodat het nog een transfersom voor het opleidingsproduct kan ontvangen. Het contract van Vente loopt medio 2022 namelijk af.

Naoufal Bannis, Bernardo Silva en Mikael Johnsen (FC Dordrecht)
Bannis, Silva en Johnsen trokken afgelopen winter naar FC Dordecht om vlieguren te maken in het betaalde voetbal. Dat lukt Bannis en Silva alleraardigst: eerstgenoemde is onbetwiste basisspeler en was tot dusver betrokken bij zeven goals en Silva heeft zich ook in de basis gespeeld. Johnsen speelde mede door een hamstringblessure echter nog geen minuut voor de Schapenkoppen.

De toekomst van Bannis en Silva ligt bij Feyenoord. Bannis maakt zelfs een kans in de concurrentiestrijd om de spitspositie. Róbert Bozeník en Nicolai Jörgensen presteren matig, terwijl Bryan Linssen geen échte spits is. Feyenoord kan door het budget ook niet zomaar een nieuwe nummer 9 halen. Silva werd afgelopen zomer naar Rotterdam gehaald om het Onder 21-team te versterken. Arnesen lijkt de negentienjarige Portugees daardoor niet opnieuw te willen verhuren. Feyenoord huurt Johnsen zelf al van Rosenborg BK, waardoor hij normaal gesproken niet meer terugkeert bij Feyenoord.

Ramon Hendriks en Marouan Azarkan (NAC Breda)
Hendriks en Azarkan worden de tweede seizoenshelft door Feyenoord verhuurd aan NAC. Hendriks is nu de vaste centrale verdediger in Breda, terwijl vleugelaanvaller Azarkan vooral mag invallen. Het perspectief van het negentienjarige duo bij Feyenoord is hetzelfde: ze liggen voor meerdere jaren vast in Rotterdam en spelen volgend seizoen waarschijnlijk in het Onder 21-elftal. Hendriks en Azarkan zijn twee goede aanwinsten voor het team dat Arnesen erg serieus neemt. Hendriks mag misschien zelfs hopen op Feyenoord 1: de kans is groot dat concurrenten Eric Botteghin, Uros Spajic en Marcos Senesi allemaal vertrekken.

Ian Smeulers (Willem II) en Sondre Skogen (Excelsior)
Over Smeulers en Skogen kunnen we het kort houden. De twee komen relatief weinig aan spelen toe bij hun tijdelijke clubs en lijken geen toekomst te hebben bij Feyenoord. Het duo beschikt over een aflopend contract dat waarschijnlijk niet verlengd wordt. Smeulers en Skogen zijn volgend jaar normaliter ook te oud om in de Onder 21-competitie te spelen, waardoor er voor Feyenoord weinig reden is om ze te behouden.

(Nordin 't Hart/VoetbalPrimeur)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie