Breaking news

LIVE: Ajax grijpt leiding na eigen goal Senesi, Bozenik-goal afgekeurd

Onana opent deur voor Ajax: 'Marc doet het goed, we zijn bereid verder te praten'

Onana opent deur voor Ajax: 'Marc doet het goed, we zijn bereid verder te praten'

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 07:00ma 19-04-2021 om 07:00

Andre Onana staat nog steeds open voor een nieuw contract bij Ajax. Dat vertelt zaakwaarnemer Albert Botines aan De Telegraaf, nadat Marc Overmars zondag bevestigde dat de onderhandelingen met de geschorste doelman op niets zijn uitgelopen.

"We zijn gestopt met de onderhandelingen", zei Overmars bij ESPN. Onana heeft bij Ajax een contract tot medio 2022. Hij kan verlengen, maar de gesprekken van de laatste weken hebben geen akkoord opgeleverd. "Ik weet niet waar ze op uit zijn. Misschien probeert hij in juli een transfer te maken. Het is jammer."

Het kamp-Onana heeft de uitspraken van Overmars 'inmiddels via de media vernomen'. Botines, zaakwaarnemer van de doelman, denkt in gesprek met De Telegraaf te weten waar het probleem ligt. "Marc begrijpt de situatie, maar de rvc (raad van commissarissen, red.) pusht om snel een deal te sluiten, wil dat binnen één dag."

Ajax wil het contract van Onana openbreken en verlengen tot medio 2024, terwijl de geschorste keeper niet langer wil blijven dan 2023. "Er zijn wat verschillen van mening, geen grote. Marc doet het goed", zegt Botines.

De Spaanse zaakwaarnemer lijkt vrede te willen stichten, maar laat zich tegelijkertijd niet onder druk zetten door de rvc. "Wij zijn bereid verder te praten. En als dat niet gebeurt, zien we wel waar de toekomst van André ligt en wanneer."

Onana werd dit seizoen betrapt op dopinggebruik en is sinds begin februari geschorst. Ajax heeft de schorsing aangevochten bij het internationaal sporttribunaal CAS. De zaak dient 'waarschijnlijk eind mei', aldus Botines.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: Onana kan het niet maken om Ajax te verlaten

Eens
82%
Oneens
18%
(10115 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws