Tottenham bevestigt: Mourinho weggestuurd bij zwalkend Spurs

Tottenham bevestigt: Mourinho weggestuurd bij zwalkend Spurs

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 11:57ma 19-04-2021 om 11:57

Laatste update: maandag 19 april 2021 om 12:12ma 19-04-2021 om 12:12

José Mourinho is ontslagen als trainer van Tottenham Hotspur. De Portugese manager wordt de laan uitgestuurd vanwege de aanhoudende teleurstellende resultaten van de club uit Londen. 

Dat meldt de club maandagmiddag via de officiële kanalen. Mourinho kwam in november 2019 naar Londen, als opvolger van de Argentijn Mauricio Pochettiono en stond zeventien maanden aan het roer.

Niet alleen Mourinho, maar ook zijn stafleden Joao Sacramento, Nuno Santso, Carlos Lalin en Giovanni Cerra zijn ontslagen. Voorzitter van de club, Daniel Levy, laat in een reactie weten dat hij de huidige situatie betreurt. 'José en zijn staf zijn bij ons geweest in een lastige tijd. José is een echte professional die enorm veel veerkracht getoond heeft tijdens de coronapandemie. Op persoonlijk vlak heb ik heel fijn met hem samengewerkt, maar helaas is het niet geworden wat we er op voorhand van verwacht hadden. Desondanks zal hij altijd welkom zijn bij Tottenham. We willen hem en zijn staf bedanken voor hun toewijding.'

Ryan Mason neemt de taken van Mourinho voorlopig over. Het is voor Mourinho de tweede keer in 2,5 jaar tijd dat hij wordt ontslagen. The Special One werd in december 2018 door Manchester United op straat gezet en ook bij Spurs vertrekt de Portugees niet op vrijwillige basis.

Tottenham kent een moeilijk seizoen in zowel nationaal als Europees verband. De formatie uit Londen staat zevende in de Premier League en lijkt het volgende seizoen van de Champions League mis te lopen. In de Europa League werd Tottenham in het huidige seizoen op spectaculaire wijzeuitgeschakeld door Dinamo Zagreb.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws