Ajax laat weinig los over Super League-plannen: 'Nog teveel losse eindjes'

Ajax laat weinig los over Super League-plannen: 'Nog teveel losse eindjes'

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 13:46ma 19-04-2021 om 13:46

Laatste update: maandag 19 april 2021 om 14:08ma 19-04-2021 om 14:08

Ajax reageert voorlopig niet uitgebreid op de Super League-plannen van de twaalf Engelse, Spaanse en Italiaanse topclubs. Het is nog 'te voorbarig', klinkt het vanuit Amsterdam.

Ajax laat weinig los over de Super League-aankondiging die het internationale voetbal in zijn greep houdt. "We vinden het te voorbarig om te reageren", laat een woordvoerder weten aan RTL Nieuws. "Er zijn nog teveel losse eindjes om nu een standpunt in te nemen."

Twaalf van Europa's grootste clubs zijn akkoord over een gesloten topcompetitie: Manchester City, Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Juventus, Internazionale en AC Milan willen al in augustus met de Super League beginnen. Ajax hoort niet bij de 'founding' clubs.

De Super League moet plaats bieden aan twintig clubs, waarvan vijftien permanent. Deze week wordt de bekendmaking van drie extra clubs verwacht. De vraag is of Super League-deelnemers mogen doorgaan in de nationale en internationale competities - in elk geval niet als het aan de UEFA en de nationale bonden ligt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws