Gerbrands komt met PSV-reactie: 'Power play zal niet tot Super League leiden'

Gerbrands komt met PSV-reactie: 'Power play zal niet tot Super League leiden'

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 14:58ma 19-04-2021 om 14:58

Laatste update: maandag 19 april 2021 om 15:00ma 19-04-2021 om 15:00

PSV heeft tegenover Voetbal International voor het eerst gereageerd op de omstreden Super League-plannen van twaalf topclubs uit Engeland, Spanje en Italië. Toon Gerbrands, algemeen directeur van de Eindhovense club, is geen voorstander.

Gerbrands begrijpt dat de grootste clubs ter wereld praten over nieuwe competitievormen. "Het is het goede recht van iedere club om te onderzoeken wat goed is voor de toekomst. Dat doen we allemaal voortdurend, PSV ook. Wij kijken ook of een Beneliga iets zou kunnen zijn of juist niet", laat hij weten aan VI.

"Maar de aankondiging van deze clubs om een Super League op te richten, komt op mij over als een vorm van power play wat niet tot zo'n competitie zal leiden", is Gerbrands duidelijk. "De hele voetbalwereld is redelijk eensgezind over dit initiatief en dat is behoorlijk uniek. Als de Super League doorgaat, worden bestaande competities opgeblazen."

PSV's concurrent Ajax wordt in de wandelgangen genoemd als één van de clubs die zich op termijn zouden kunnen aansluiten bij de twaalf Super League-clubs. De Amsterdamse club hield zich tegenover RTL Nieuws op de vlakte. "Er zijn nog teveel losse eindjes om nu een standpunt in te nemen", aldus een woordvoerder.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws