'ADO-overname is akkoord: United Vansen neemt genoegen met Amerikaans bod'

'ADO-overname is akkoord: United Vansen neemt genoegen met Amerikaans bod'

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 20:38ma 19-04-2021 om 20:38

Laatste update: maandag 19 april 2021 om 20:57ma 19-04-2021 om 20:57

De kans is groot dat ADO Den Haag door een Amerikaanse groep wordt overgenomen. Voetbal International schrijft dat de Otium Group/Neltex Sports een akkoord heeft bereikt met grootaandeelhouder United Vansen.

De Chinezen wilden ADO graag verkopen en maandag is er volgens Voetbal International een akkoord gesloten. Voor ruim zeven miljoen euro zou de Residentieclub overgenomen worden door Otium Group/Neltex Sports. Helemaal zeker is het nog niet, want er is nog niets getekend, maar er ligt wel een principe-akkoord.

De Otium Group opereert samen met Neltex Sports, een bedrijf dat meerdere sportteams bezit. De bedoeling is dat de Amerikanen vijf miljoen euro neerleggen om ADO over te nemen en nog twee miljoen euro extra betalen om het lopende seizoen af te kunnen maken. De garantstelling die United Vansen aan het begin van dit seizoen afgaf voor de Haagse club, is namelijk nog altijd niet betaald.

Nu Otium Group/Neltex Sports dat wel gaat betalen, kan ADO door en dat is hard nodig. De salarissen van april kunnen nog net betaald worden, maar dan is op 25 april de rekening leeg. Er werd afgelopen week zelfs gesproken over een faillissement, maar dat kunnen de Amerikanen dus gaan oplossen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws