Update: 'ADO kan tot 25 april aan betalingen voldoen, rechtszaak op 22 april'

Update: 'ADO kan tot 25 april aan betalingen voldoen, rechtszaak op 22 april'

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 17:11vr 16-04-2021 om 17:11

ADO Den Haag staat binnenkort in de rechtszaal tegenover grootaandeelhouder United Vansen. De huidige nummer laatst van de Eredivisie heeft een kort geding aangespannen en claimt volgens Voetbal International en Omroep West een bedrag van twee miljoen euro.

ADO is al langere tijd op zoek naar een nieuwe eigenaar, omdat United Vansen niet aan zijn betalingsverplichtingen heeft voldaan. Volgens de club moet het Chinese bedrijf wettelijk gezien garant staan voor de tekorten: in dit geval een bedrag van twee miljoen euro. ADO heeft dat bedrag nodig, omdat het anders in acute financiële problemen terechtkomt, ook met het oog op een mogelijke degradatie.

Op 22 april dient het kort geding, waarmee de club zijn twee miljoen veilig wil stellen. 'Het is een vervelende ontwikkeling, maar ADO Den Haag voelt zich in het belang van de club genoodzaakt om deze juridische stap te nemen', laat men weten via de officiële kanalen. 'Het is voor de financiële situatie namelijk van essentieel belang dat de overeengekomen betalingsafspraken alsnog nagekomen zullen worden.'

Ondertussen is de zoektocht naar een nieuwe eigenaar in volle gang. Een deal met de Nederlands-Zwitserse Cosinus Group kwam niet van de grond, inmiddels is de Amerikaanse Pacific Media Group – die eerder interesse had in FC Den Bosch – in beeld gekomen. United Vansen zou proberen om de garantstelling van de twee miljoen euro naar de nieuwe eigenaar over te dragen, maar ADO heeft niet de tijd om daarop te wachten.

Update: ADO Den Haag kan tot 25 april 2021 voldoen aan alle betalingen, maar daarna is het geld in de residentiestad op. Dat blijkt uit documenten die Omroep West heeft ingezien. ADO heeft een kort geding aangespannen tegen grootaandeelhouder United Vansen, die de laatste betalingstermijnen niet overgemaakt heeft naar de club. De rechtszaak wordt op 22 april behandeld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws