'Nieuwe partij klopt aan bij United Vansen voor ADO, akkoord nog onzeker'

'Nieuwe partij klopt aan bij United Vansen voor ADO, akkoord nog onzeker'

Gepubliceerd: woensdag 14 april 2021 om 18:45wo 14-04-2021 om 18:45

United Vansen is met een nieuwe partij in gesprek over de verkoop van de aandelen in ADO Den Haag. Het Amerikaanse investeringsbedrijf Pacific Media Group, dat de eigenaar is van onder andere KV Oostende, zou interesse hebben.

Het Algemeen Dagblad maakt woensdag melding van de gesprekken tussen United Vansen en Pacific Media Group. Het is nog niet zeker dat de twee tot een akkoord gaan komen. De ADO-aandelen moeten naar verluidt tien miljoen euro kosten, terwijl het Amerikaanse investeringsbedrijf de laatste jaren clubs voor veel lagere bedragen op de kop tikte. Naast het Belgische Oostende, heeft Pacific Media Group ook het Engelse Barnsley FC, het Franse AS Nancy, het Deens Esbjerg en het Zwitserse FC Thun in bezit.

Eerder bereikte United Vansen al een akkoord met Cosinus Group Capital Partners, van onder meer Hagenaar Anthony Rothengatter. Die deal ketste alleen af, omdat Cosinus Group niet voldeed aan de afgesproken betalingstermijn. 

In 2014 kocht United Vansen aandelen in ADO. Het is alleen nooit een gelukkig huwelijk geworden: Het Chinese bedrijf heeft inmiddels een betaalachterstand van meerdere miljoenen euro's, waardoor ADO een verkoop eiste.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws