'Twee Premier League-clubs schrikken en leggen bom onder Super League'

'Twee Premier League-clubs schrikken en leggen bom onder Super League'

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 13:05di 20-04-2021 om 13:05

Laatste update: dinsdag 20 april 2021 om 14:06di 20-04-2021 om 14:06

Sensationeel nieuws uit Engeland: Manchester City en Chelsea beginnen te overwegen om zich terug te trekken uit de Super League. Dat meldt The Guardian. De Engelse grootmachten voelen zich in het pak gestoken door 'leiders' Liverpool en Manchester United.

Dinsdagochtend pakte Sky Sports uit met het nieuws dat één Premier League-club koudwatervrees heeft gekregen door de storm aan kritiek, afkomstig van onder meer de FIFA, UEFA, nationale bonden en talloze clubs en voetballers. "Dit is niet waar we ons aan hebben verbonden", wordt een bestuurslid geciteerd.

The Guardian weet meer: de clubs die twijfelen over hun deelname aan de Super League zijn Manchester City en Chelsea. Ondanks het feit de de contracten zijn getekend, overwegen de twee Premier League-grootmachten hun keutel in te trekken vanwege de immense 'backlash'. Ook zou het aanvallende gedrag van de Amerikaanse eigenaren van Manchester United en Liverpool tot irritatie leiden.

Minder dan de helft van de twaalf Super League-oprichters - naast Manchester City, Chelsea, Manchester United en Liverpool gaat het om Arsenal, Tottenham Hotspur, FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid, Juventus, Internazionale en AC Milan - is 'fanatiek' over de plannen, voegt The Guardian eraan toe. Zij staan niet ten koste van alles achter de Super League.

Ondertussen blijft de druk op de nieuwe topcompetitie groeien. FIFA-voorzitter Gianni Infantino en UEFA-baas Aleksander Ceferin spraken zich dinsdag tijdens het congres van de Europese voetbalbond in Montreux weer fel uit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws