Guardiola: 'Waarom is Ajax met al zijn succes niet betrokken bij Super League?!'

Guardiola: 'Waarom is Ajax met al zijn succes niet betrokken bij Super League?!'

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 14:55di 20-04-2021 om 14:55

Laatste update: dinsdag 20 april 2021 om 15:28di 20-04-2021 om 15:28

Manchester City-manager Pep Guardiola heeft zich kritisch uitgelaten over de Super League. De Catalaanse toptrainer vindt het opvallend dat Ajax niet is uitgenodigd voor deelname aan het toernooi.

De Premier League-koploper is één van de twaalf 'Founding Fathers' van het beoogde nieuwe supertoernooi, maar dat weerhoudt Guardiola er niet van om kritische vragen te stellen. "Ajax heeft vier of vijf keer de Europa Cup I of Champions League gewonnen, maar zij zijn er niet bij betrokken, ondanks hun succes. Dat moet worden uitgelegd", zegt hij dinsdag op een persconferentie.

Guardiola blijkt ook geen voorstander van het beoogde 'gesloten systeem'. "Ik steun mijn club, maar ik heb ook mijn eigen mening. Maar die kan ik nog niet hebben, want ik heb alleen het statement nog gezien. Ik weet niet waarom deze teams zijn geselecteerd. Het is sowieso geen sport als succes al gegarandeerd is", stelt hij. De Catalaan benadrukt tegelijkertijd dat ook de UEFA heeft 'gefaald'. "Dat het tot hier is gekomen, betekent dat de UEFA heeft gefaald."

Ajax reageerde maandagavond 'verrast en teleurgesteld' op de plannen voor een Super League. "Wij dachten in het zogenaamde Zwitserse model, met meer internationale wedstrijden voor meer clubs, de oplossing gevonden te hebben. Wij zijn zeer teleurgesteld in de plotselinge en late ommezwaai die collega-directeuren van enkele internationale topclubs dit weekend gemaakt hebben, met als gevolg dat een hele onzekere periode dreigt aan te breken voor het Europese voetbal", zei algemeen directeur Edwin van der Sar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws