'UEFA zet tegenaanval op Super League in: miljarden extra voor 'nieuwe' CL'

'UEFA zet tegenaanval op Super League in: miljarden extra voor 'nieuwe' CL'

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 17:11di 20-04-2021 om 17:11

De UEFA heeft naar verluidt de tegenaanval op de Super League ingezet. De Europese voetbalbond onderzoekt de mogelijkheden om, met behulp van een Brits investeringsfonds, de startgelden in de 'nieuwe' Champions League fors te verhogen.

Bloomberg en RMC Sport kunnen melden dat de UEFA een 'nieuwe Champions League' bedenkt als reactie op de Super League-plannen die twaalf topclubs afgelopen maandag uit de doeken deden. Het nieuwe miljardenbal zou een startbudget krijgen van ongeveer 4,5 miljard euro en dat kan nog oplopen tot 7 miljard euro.

De UEFA trekt samen met de Europese teams die de Super League weigerden op, maar hoopt ook nog steun te krijgen van de clubs die nu twijfelen of deelname aan de nieuwe elitecompetitie wel zo'n slim idee is. Dinsdag werd duidelijk dat Chelsea en Manchester City overwegen om zich terug te trekken.

Het Britse investeringsfonds is overigens al langer in gesprek met de UEFA over samenwerking. Het project om de Champions League financieel te versterken was al enkele weken gaande en het is erop gericht om deelnemende clubs extra te laten verdienen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws