Pérez hekelt UEFA-dreigement: 'Hun monopolie is voorbij, zijn niet hun eigendom'

Pérez hekelt UEFA-dreigement: 'Hun monopolie is voorbij, zijn niet hun eigendom'

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 08:04di 20-04-2021 om 08:04

Florentino Pérez is niet onder de indruk van de dreigende taal van de UEFA naar aanleiding van de komst van een mogelijke Super League. Volgens de voorzitter van Real Madrid is het ondenkbaar dat zijn club uit de Champions League wordt gezet dit seizoen.

"Real Madrid zal niet worden verbannen, en dat geldt ook voor Manchester City of Chelsea. Dat weet ik honderd procent zeker. Niemand kan ons uit de Champions League halen", vertelt Pérez bij El Chiringuito. UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin kondigde maandag aan de mogelijkheden daartoe te willen onderzoeken. Bestuurslid Jesper Möller beweerde zelfs dat de drie vrijdag al zouden worden verbannen.

Ceferin wil daarnaast de spelers van Real, FC Barcelona, Atlético Madrid, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Tottenham Hotspur, Arsenal, Juventus, AC Milan en Internazionale weren van het EK. "Dat gaat niet gebeuren", aldus Pérez. "Ik kan iedere speler verzekeren dat ze hem er niet van kunnen weerhouden voor hun land uit te komen. Dreigementen van de UEFA? Het zij zo."

De Real Madrid-preses hekelt de houding van de Europese voetbalbond. "Wij zijn geen eigendom van de UEFA, zij kunnen ons niet hun wil opleggen. Het monopolie van de UEFA is voorbij, er komt een nieuw tijdperk." Dat ook de UEFA wil hervormen, lacht hij weg. "Ze hebben een nieuw format voorbereid vanaf 2024. In 2024 zijn we dood."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws