Britse premier en Premier League samen tegen Super League: 'Niet afwachten'

Britse premier en Premier League samen tegen Super League: 'Niet afwachten'

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 17:32di 20-04-2021 om 17:32

Boris Johnson, de premier van Groot-Brittannië, heeft zich fel uitgesproken tegen de nieuw te vormen Super League. Een woordvoerder van de 'Prime Minister' liet weten dat alle opties op tafel liggen om de ideeën te stoppen.

De Britse overheid zal gaan proberen om de plannen voor de nieuwe elitecompetitie in de kiem te smoren. "De premier bevestigt dat de overheid niet gaat afwachten hoe een paar eigenaren van voetbalclubs een gesloten competitie opricht", laat een woordvoerder optekenen in diverse Engelse media. "Daarbij liggen alle mogelijkheden op tafel."

Dat betekent dat Johnson ook aan het inzetten van regels of wetten denkt om de Super League te stoppen. Eerder overlegde hij al met de minister van sport en afgevaardigden van de Premier League, de FA en diverse supportersverenigingen. "We gaan ook op het vlak van wetgeving proberen om ervoor te zorgen dat dit geen doorgang kan vinden", zo maakt de Prime Minister duidelijk.

Ook de veertien Premier League-clubs die niet betrokken zijn bij de Super League, kwamen dinsdag met een statement. Daarin valt te lezen dat de competitie samen gaat werken met de UEFA en de overheid om het voetbal te beschermen. De betrokken clubs worden opgeroepen om per direct te stoppen met het uitvoeren van de plannen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws