'Madrileense rechtbank bepaalt: UEFA mag Super League-clubs niet straffen'

'Madrileense rechtbank bepaalt: UEFA mag Super League-clubs niet straffen'

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 18:06di 20-04-2021 om 18:06

Een rechtbank in Madrid heeft besloten dat de FIFA, UEFA en nationale bonden voorlopig geen straffen mogen opleggen aan Super League-clubs. Dat meldt persbureau Reuters. Een rechtbank zou eerst de volledige casus moeten onderzoeken.

Maandag werd duidelijk dat twaalf Europese topclubs, die nu bekend staan als 'the dirty dozen', een eigen Super League willen oprichten en daarmee de UEFA buitenspel willen zetten. De Europese voetbalbond, maar ook de FIFA en nationale bonden, hebben zich massaal tegen dat idee uitgesproken en dreigen al met sancties tegen clubs en spelers.

De rechtbank in Madrid heeft echter besloten dat dat voorlopig nog niet mogelijk is. Zij stellen dat er nog geen straffen mogen worden opgelegd zolang de casus nog niet volledig bestudeerd is. Het lijkt er daarmee op dat de Super League-clubs de eerste slag in de rechtbank hebben gewonnen, maar het is nog maar de vraag in hoeverre een Madrileense rechter iets te zeggen heeft over de UEFA, de FIFA en bijvoorbeeld de Premier League.

De UEFA onderzoekt bijvoorbeeld de mogelijkheden om de desbetreffende clubs nog dit seizoen uit Europese toernooien te halen en hun spelers te weren op toekomstige EK's en WK's. Daarnaast zouden de nationale bonden overwegen om die clubs uit competitie te halen, waardoor er op nationaal niveau niets meer voor ze overblijft.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws