Super League-directeur reageert op kritiek: 'Dit zal fans wereldwijd betoveren'

Super League-directeur reageert op kritiek: 'Dit zal fans wereldwijd betoveren'

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 19:15di 20-04-2021 om 19:15

Ivan Gazidis, algemeen directeur van AC Milan en één van de bedenkers van de Super League, stelt dat voetbalfans over de hele wereld gaan genieten van de nieuwe elitecompetitie. Volgens hem gaat de Super League zijn waarde bewijzen.

De CEO van de Rossoneri denkt dat de mensen die nu kritisch zijn op de Super League over een paar jaar enthousiast zullen zijn. "We zijn er zeker van dat deze nieuwe competitie de voetbalfans over de hele wereld zal betoveren", zegt hij in een brief tegenover sponsoren en aandeelhouders van Milan, opgetekend door Sky Sport Italia. "Dit zal een nieuw en spannend hoofdstuk voor het voetbal gaan worden."

De extra inkomsten van de competitie zullen volgens Gazidis heel groot zijn en ook helpen voor nationale competities en clubs. "De Super League zal de waarde van de volledige voetbalpiramide verhogen", stelt hij. "Ze zullen meer steun krijgen door grotere financiële mogelijkheden."

Milan is samen met Internazionale, Juventus, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid van plan om een Super League te beginnen en daarmee de UEFA buitenspel te zetten. De kritiek op dat plan vanuit alle hoeken van het voetbal is fors.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws