Premier League haakt af: Big Six stapt collectief uit Super League-project

Premier League haakt af: Big Six stapt collectief uit Super League-project

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 23:57di 20-04-2021 om 23:57

Laatste update: woensdag 21 april 2021 om 00:03wo 21-04-2021 om 00:03

De nu al historische dinsdagavond lijkt te eindigen met de ineenstorting van de Super League. De overgebleven Premier League-clubs volgen het voorbeeld van Manchester City en Chelsea en stappen uit het project.

Manchester City had de Super League als eerste formeel de rug toegekeerd en ook Chelsea heeft zijn deelname heroverwogen. Inmiddels hebben Liverpool, Tottenham Hotspur, Manchester United en Arsenal zich solidair verklaard aan de overige Big Six-leden. De collectieve terugtreding is het sluitstuk van een dag vol protesten onder voetbalfans.

De plannen van Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez dreigen hierdoor een flinke knauw te krijgen. Van de twaalf eliteclubs die in het project stapten, zijn alleen nog Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Juventus, Internazionale en AC Milan over. Atlético zou echter ook twijfelen, terwijl Barça-president Joan Laporta de clubleden al heeft opgeroepen om de beslissing van zijn voorganger Josep Maria Bartomeu te heroverwegen. Vanuit Italië is het tot dusver stil gebleven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws