Update: voorzitter Woodward kondigt vertrek bij Manchester United aan

Update: voorzitter Woodward kondigt vertrek bij Manchester United aan

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 22:26di 20-04-2021 om 22:26

Laatste update: dinsdag 20 april 2021 om 23:31di 20-04-2021 om 23:31

In Engeland is het volgende hoofdstuk aan de Super League-soap toegevoegd. Ed Woodward vertrekt eind 2021 als Manchester United-voorzitter en de overgebleven Premier League-clubs zouden zich ook teruggetrokken hebben uit het project.

Woodward was één van de voorvechters van het plan, dat dinsdag echter door Manchester City en Chelsea de rug werd toegekeerd. De Manchester United-voorzitter lag al jarenlang onder vuur, maar heeft na het Super League-fiasco zijn conclusies getrokken, bevestigen bronnen tegenover ESPN.

Nu de Engelse clubs niet meer staan te springen, lijkt ook de Super League geen lang leven meer beschoren. FC Barcelona heeft het besluit van ex-voorzitter Josep Maria Bartomeu teruggedraaid en laat de clubleden stemmen. Ook Atlético Madrid lijkt het voor gezien te houden. In dat geval zijn er met Real Madrid en de Italiaanse clubs Juventus, Internazionale en AC Milan nog vier 'founding fathers' over.

Update: Manchester United heeft het vertrek van Woodward inmiddels bevestigd middels een officieel statement, waarin het overigens met geen woord rept over de Super League. "Ik ben extreem trots dat ik deze club gediend heb tijdens de voorbije zestien jaar. Deze club gaat een mooie toekomst tegemoet en het zal moeilijk zijn om straks de deur achter me dicht te trekken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws