'Spoedberaad: ook Barça en Atlético twijfelen, Super League op losse schroeven'

'Spoedberaad: ook Barça en Atlético twijfelen, Super League op losse schroeven'

Gepubliceerd: dinsdag 20 april 2021 om 20:24di 20-04-2021 om 20:24

Laatste update: dinsdag 20 april 2021 om 20:36di 20-04-2021 om 20:36

Het Super League-nieuws domineert niet alleen de Engelse, maar ook de Spaanse headlines. In navolging van Manchester City en Chelsea zouden ook FC Barcelona en Atlético Madrid zich terug willen trekken.

Beide clubs zouden samen met Real Madrid de Spaanse afgevaardiging vormen. De plannen van Real Madrid-preses Florentino Pérez lijken echter in duigen te vallen. Nu er vier clubs op de terugweg zijn, overleggen de clubs over een algeheel opschorten van de Super League, meldt talkSPORT.

Het Super League-project werd nochtans ontketend door FC Barcelona. Toen Josep Maria Bartomeu eind 2020 afscheid nam als voorzitter, onthulde hij dat de Catalanen zich hadden ingeschreven voor de nieuwe competitie. Maanden later prijkte de naam van FC Barcelona ook tussen de 'founding fathers', die zich zondagavond laat meldden. Bartomeu's opvolger Joan Laporta is echter minder enthousiast: de onlangs herkozen president laat de socios van de club beslissen. "Barcelona zal niet meedoen aan de Super League, tenzij de clubleden daar toestemming voor geven", liet hij weten aan TV3.

De ontwikkelingen in Madrid en Barcelona lijken de Super League serieus in gevaar te kunnen brengen. Chelsea en Manchester haakten eerder af en inmiddels zijn er nog maar acht van de twaalf oprichters over.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws