'Gewelddadige aanval op Schalke-selectie, spelers op de vlucht voor boze fans'

'Gewelddadige aanval op Schalke-selectie, spelers op de vlucht voor boze fans'

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 09:25wo 21-04-2021 om 09:25

De gemoederen liepen in de nacht van dinsdag op woensdag hoog op in Gelsenkirchen. De spelers van Schalke 04 werden na de degradatie uit de Bundesliga opgewacht door boze fans en daarbij is volgens Die Königsblauen een grens overschreden.

Er was dinsdagavond al vuurwerk te zien boven Gelsenkirchen, maar volgens Duitse media werd dat afgestoken door supporters van aartsrivaal Borussia Dortmund. De aanhang van Schalke had zich verzameld bij de Veltins-Arena. Daar liepen de gemoederen hoog op. Op sociale media gaan beelden rond van Schalke-spelers die moeten vluchten voor de boze menigte. BILD rept van een 'gewelddadige aanval' op de spelers.

Wat zich precies heeft afgespeeld bij het stadion, is nog niet duidelijk. Volgens Schalke werd 'de fysieke integriteit van medewerkers en spelers in gevaar gebracht door acties van individuen'. 'De club veroordeelt dit gedrag in de sterkst mogelijke bewoordingen en steunt vanzelfsprekend haar medewerkers. Het onderzoek naar het incident is al begonnen.'

Voor de ploeg van Klaas-Jan Huntelaar viel dinsdagavond het doek door een 1-0 nederlaag bij Arminia Bielefeld.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws