Liverpool-eigenaar diep door het stof in video: 'Ik ben verantwoordelijk'

Liverpool-eigenaar diep door het stof in video: 'Ik ben verantwoordelijk'

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 09:44wo 21-04-2021 om 09:44

Liverpool-eigenaar John W. Henry heeft woensdag het boetekleed aangetrokken voor de deelname van The Reds aan de Super League. Die beslissing leidde tot veel kritiek bij de fans, maar ook de spelers keerden zich tegen de plannen.

Liverpool keerde dinsdagavond samen met de andere vijf Premier League-topclubs op zijn schreden terug. "Ik wil mijn excuses aanbieden aan alle supporters van Liverpool voor de onrust die ik heb veroorzaakt in de afgelopen 48 uur", vertelt Henry, eigenaar van de Fenway Sports Group, in een videoboodschap.

"Dit project was sowieso nooit doorgegaan zonder de steun van de fans, daar dacht iedereen in Engeland hetzelfde over. De laatste 48 uur zijn jullie erg duidelijk geweest in jullie standpunt. Wij hebben jullie gehoord, ik heb jullie gehoord", laat de Amerikaanse zakenman weten.

"Ik wil ook mijn excuses aanbieden aan Jürgen (Klopp, red), aan de spelers en iedereen bij de club die zo hard werkt om onze fans trots te maken", aldus Henry. "Zij hebben absoluut geen enkele verantwoordelijkheid voor al deze chaos. Zij zijn er het meest voor veroordeeld en dat is niet eerlijk. Dat doet het meeste pijn. Zij houden van jullie club en werken elke dag hard om jullie trots te maken."

"Nogmaals, het spijt me, ik ben als enige verantwoordelijk voor de onnodige negativiteit die ontstaan is de afgelopen dagen", vervolgt de Liverpool-eigenaar. "Dat is iets dat ik niet zal vergeten. Het toont de macht die de fans hebben vandaag de dag en in de toekomst. Als er iets is dat deze vreselijke pandemie heeft aangetoond, is het hoe cruciaal de fans zijn voor onze sport."

Ook Arsenal gaat diep door het stof voor zijn aandeel. 'Het was nooit onze intentie om zo veel paniek te veroorzaken. Toen het aanbod voor de Super League kwam, wilden wij niet achterblijven, om de toekomst van de club te beschermen', schrijven The Gunners in een open brief. 'We hebben naar de fans geluisterd en daarom besloten om niet langer mee te doen aan de Super League. We hebben een fout gemaakt en bieden daar onze excuses voor aan.'

Naast Liverpool en Arsenal trokken ook Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur zich terug. Die laatste drie clubs hielden het bij een korte verklaring.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws