Breaking news

PSV passeert AZ: nog twee wedstrijden overleven voor Champions League-ticket

Ajax-vertrek Hamstra leidt ook transfer De Haan in: Deze kans kwam voorbij

Ajax-vertrek Hamstra leidt ook transfer De Haan in: "Deze kans kwam voorbij"

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 12:20wo 21-04-2021 om 12:20

Laatste update: woensdag 21 april 2021 om 12:22wo 21-04-2021 om 12:22

SC Heerenveen en Excelsior hebben een transfer op bestuurlijk niveau aangekondigd. Ferry de Haan laat de Kralingers na – in totaal – 21 jaar achter zich en gaat technisch manager Gerry Hamstra opvolgen in Heerenveen.

De Haan is een leven lang actief geweest bij Excelsior: de oud-verdediger werd later jeugdtrainer en commercieel manager en was sinds 2012 algemeen directeur. Aan het einde van dit seizoen maakt hij de overstap naar het Abe Lenstra Stadion. "De club is bijna de helft van mijn leven geweest, maar ik denk dat dit het moment voor mij is om die stap te maken", laat hij weten aan de Excelsior-kanalen. De Haan kiest echter voor een stap hogerop. "Deze kans kwam voorbij en gezien mijn eigen ambities en mijn vertrouwen in de organisatie die ik achterlaat, vind ik dat ik die moet maar ook kán pakken."

Bij Heerenveen wordt hij de nieuwe technisch manager: De Haan volgt Hamstra op, die onlangs naar Ajax verkaste. "Na het vertrek van Gerry hebben we de tijd genomen om een opvolger te vinden. Vrijwel direct kwam Ferry in beeld. Bij Excelsior heeft hij aangetoond dat je met een goed en gedegen plan uitstekend kunt presteren", verklaart algemeen directeur Cees Roozemond. De Haan moet Heerenveen nu toekomstbestendig maken. "Wij zijn ervan overtuigd dat we met Ferry de juiste persoon voor de technische organisatie en dus ook de jeugdopleiding binnenhalen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws