Ajax presenteert technisch manager, Overmars blij: 'We hadden iemand nodig'

Ajax presenteert technisch manager, Overmars blij: 'We hadden iemand nodig'

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 15:12di 13-04-2021 om 15:12

Laatste update: dinsdag 13 april 2021 om 15:20di 13-04-2021 om 15:20

De kogel is door de kerk: Ajax heeft Gerry Hamstra benoemd tot technisch manager. Hij gaat Marc Overmars bijstaan en tekent tot medio 2024 in Amsterdam.

Overmars blijft directeur voetbalzaken van Ajax en krijgt hulp van Hamstra, die onder meer het contracteren van talentvolle jeugdspelers en de contractverlengingen van de spelers van Jong Ajax voor zijn rekening gaat nemen.

De laatste vijf jaar was Hamstra werkzaam als technisch manager bij sc Heerenveen. De Friese club besloot met hem te breken, omdat hij niet meer door één deur kon met algemeen directeur Cees Roozemond. Een geheime ontmoeting met Ajax werd hem ook zwaar aangerekend.

Overmars is blij met de komst van Hamstra. "We hebben de scouting voor het ontdekken en de jeugdopleiding voor het ontwikkelen van talent. Wij hadden behoefte aan iemand die focus heeft op jeugdspelers en de talenten van Jong Ajax waar het gaat om de individuele plannen die we met deze spelers hebben en de bijbehorende contracten. Maar Gerry gaat ons ook helpen bij de scouting."

"Daarnaast merk ik dat de dynamiek rondom het vastleggen van spelers veranderd is en tijdrovender is geworden. Daardoor is het voor mij prettig dat we iemand erbij hebben gekregen, waardoor ik nog meer aandacht aan de compositie van de A-selectie kan besteden. Gerry heeft veel ervaring en is in onze optiek de ideale man voor deze baan. Ik kijk met vertrouwen uit naar een succesvolle samenwerking", aldus Overmars.

Hamstra, eerder actief bij Vitesse, FC Emmen en FC Groningen, spreekt van een 'geweldige kans'. "Ik ga niet alleen nauw samenwerken met Marc Overmars maar ook met verschillende andere mensen op de Toekomst. Ajax is internationaal een grote naam waar het gaat om het ontwikkelen van talenten tot topspelers."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws