Breaking news

PSV passeert AZ: nog twee wedstrijden overleven voor Champions League-ticket

Ten Hag spreekt zich uit over Super League: 'Ben niet van het direct afschieten'

Ten Hag spreekt zich uit over Super League: 'Ben niet van het direct afschieten'

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 19:32wo 21-04-2021 om 19:32

Laatste update: woensdag 21 april 2021 om 20:20wo 21-04-2021 om 20:20

Ajax-trainer Erik ten Hag is blij dat de plannen van de Super League voorlopig de ijskast in gaan. De oefenmeester van de Amsterdammers spreekt van een ‘onzalig idee’: de Super League past volgens Ten Hag niet bij de normen en waarden die horen bij Europees voetbal.

Ten Hag geeft aan dat de ontwikkelingen rondom de Super League niet heel erg leefden in de spelersgroep van Ajax. "Voor de spelers, bij wie het winnen van de beker nog vers was, was het geen thema. Bij de trainer wel. En bij de directie ook. Eén directeur was er zelfs heel druk mee", vertelt Ten Hag, doelend op algemeen directeur Edwin van der Sar. "Je neemt het nieuws en de bedoelingen tot je. Ik denk dat het een onzalig idee is", laat de oefenmeester woensdagmiddag weten, opgetekend door het ANP.

De Super League is volgens Ten Hag geen eerlijke competitie. "De solidariteitsgedachte was ver te zoeken. Het ging vooral om financieel gewin. En of dat dan ten gunste van het voetbal kwam, daar had ik mijn bedenkingen bij. Als er per definitie twaalf teams in zitten, die dat onderling uitmaken en je blij moet zijn als je bij één van de andere acht hoort, dan is het voor een klein voetballand haast onmogelijk om erin te komen."

Juist dat 'gesloten' gedeelte keurde Ten Hag zeer snel af. "Ik ben niet zo van het direct afschieten. Ik ben ook van het overdenken van innovaties. Maar een gesloten competitie waarbij mensen bepalen wie wel en niet meedoen en clubs per definitie zijn uitgesloten, past niet bij de normen en waarden van het Europese voetbal."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws