Schalke ziet 'belangrijke' rol voor Huntelaar: 'Maar het is aan Klaas-Jan zelf'

Schalke ziet 'belangrijke' rol voor Huntelaar: 'Maar het is aan Klaas-Jan zelf'

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 09:51do 22-04-2021 om 09:51

Als het aan Huub Stevens ligt, speelt Klaas-Jan Huntelaar ook op een lager niveau voor Schalke 04. De 37-jarige spits kondigde bij Ajax zijn laatste jaar als voetballer aan, maar wordt mogelijk op andere gedachten gebracht.

Huntelaar kon degradatie uit de Bundesliga niet kunnen voorkomen. "Schalke zal terug naar de basis moeten", zegt Stevens tegen De Telegraaf. "Er moet een goede mix worden gevonden tussen jonge talenten en meer ervaren spelers, die de jongere spelers moeten begeleiden. Klaas-Jan Huntelaar zou een speler kunnen zijn, die daarvoor belangrijk kan worden, maar het is aan de club en Klaas-Jan zelf om daarover een beslissing te nemen."

Stevens maakte de Schalke-val van dichtbij mee. Rond de jaarwisseling verving hij de ontslagen Manuel Baum, om vervolgens weer plaats te maken voor Christian Gross. In de zomer treedt hij definitief terug als lid van de raad van commissarissen. "Ik voel me medeverantwoordelijk", aldus Stevens. "Het is heel teleurstellend dat we de degradatie niet hebben kunnen voorkomen. De afgelopen maanden heeft de club al op twee sporen gewerkt, want deze degradatie zagen we natuurlijk aankomen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws