Schalke wil langer door met Huntelaar: 'Grote klasse wat hij laat zien'

Schalke wil langer door met Huntelaar: 'Grote klasse wat hij laat zien'

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 22:40vr 16-04-2021 om 22:40

Schalke 04 hoopt Klaas-Jan Huntelaar nog één seizoen te behouden, ongeacht of Die Königsblauen zich handhaven in de Bundesliga. Dat heeft bestuurslid Peter Knäbel bevestigd.

De 37-jarige spits heeft een contract tot de zomer in Gelsenkirchen en hij gaf eerder aan na dit seizoen te stoppen. BILD meldde eerder deze maand al dat Schalke hem wil overtuigen om zijn pensioen uit te stellen, waarna de 76-voudig Oranje-international de deur al op een kier zette. "De uitspraken over het einde van mijn carrière heb ik bij Ajax gedaan, in mijn hoofd zit ik bij de actuele situatie. Je weet het natuurlijk niet", zei hij tegen Kicker.

Knäbel erkent nu dat Schalke graag langer met de routinier door wil. "Wat zeker is, is dat we samen in gesprek gaan", vertelt hij aan de Westdeutsche Allgemeine Zeitung. "Wat Klaas-Jan als voetballer en als persoonlijkheid laat zien, is van grote klasse. Hij heeft ook nog eens een zeer positieve invloed op andere spelers. We willen met hem verder, of het haalbaar is hangt van veel zaken af."

Huntelaar stapte in januari over van Ajax naar Schalke 04, waar hij tussen 2010 en 2017 ook al speelde. Door blessures kwam de spits tot nu toe pas vier keer in actie, waarin hij één keer scoorde. Voor Schalke is het haast onmogelijk om degradatie nog af te wenden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws