Breaking news

PSV passeert AZ: nog twee wedstrijden overleven voor Champions League-ticket

Geen Feyenoord of Twente, maar Heerenveen voor De Haan: 'Al vijf keer nee gezegd'

Geen Feyenoord of Twente, maar Heerenveen voor De Haan: 'Al vijf keer nee gezegd'

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 12:48do 22-04-2021 om 12:48

Ferry de Haan liet meerdere malen de kans lopen om 'zijn' Excelsior te verlaten, maar na dit seizoen zal het alsnog gebeuren. De oud-verdediger van Feyenoord en Excelsior verruilt de Kralingers voor sc Heerenveen, waar hij technisch manager Gerry Hamstra gaat opvolgen.

De Haan werd na zijn spelerscarrière commercieel directeur en trad in 2012 in dienst als algemeen directeur. Sindsdien werd hij benaderd door onder meer Feyenoord en FC Twente, vertelt hij aan Voetbal International. "Ik vroeg mezelf op een gegeven moment wel af: hoe vaak ga ik nog 'nee' zeggen tegen andere clubs? Dat heb ik de afgelopen jaren namelijk al vijf keer gedaan."

Zes keer bleek echter scheepsrecht: komende zomer gaat hij de naar Ajax vertrokken Gerry Hamstra opvolgen in Heerenveen. "Toen ik de interesse liet bezinken, kwam ik wel tot de conclusie dat ik dit niet wilde laten lopen. Met elke dag die ik er over nadacht werd ik enthousiaster." En dus gaat hij Excelsior verlaten, na een dienstverband van in totaal 21 jaar. Ik heb alles aan Excelsior te danken, daar ben ik trots op. Maar op een bepaald moment wil je je eigen ambities gaan waarmaken. Die mogelijkheid heb ik al een paar keer laten lopen, maar deze keer wilde ik dat niet doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws