Einde verhaal voor Super League: belangrijkste geldschieter trekt zich terug

23 april om 11:20
Laatste update: 23 april om 11:36

De Super League is op sterven na dood. JPMorgan, de belangrijkste investeerder achter het miljardenproject, heeft besloten om zich terug te trekken. 

De Amerikaanse bank deed een voorstel voor een investering van 3,5 miljard euro, maar trekt dat aanbod nu in. "We hebben verkeerd ingeschat hoe deze deal opgepakt zou worden door de voetbalwereld en hoe het van invloed zou zijn op de toekomst. We zullen hiervan leren", laat een woordvoerder weten in een statement, gepubliceerd door The New York Times.

Het idee voor een Super League lag al jaren op de plank. Twaalf clubs sloten zich er bij aan en JPMorgan zou het financieren. De Amerikaanse bank had naar verluidt 3,5 miljard euro klaarliggen, maar van de twaalf clubs zijn er nog maar twee over (FC Barcelona en Real Madrid). JPMorgan heeft vrijdag besloten om zich terug te trekken.

Het startkapitaal lag naar verluidt op 3,5 miljard euro. Jaarlijks zou JPMorgan vergelijkbare bedragen in het project pompen. Het winnen van de Super League zou 600 miljoen euro opleveren.