'Ajax wil Onana komende zomer verkopen ondanks dopingschorsing'

'Ajax wil Onana komende zomer verkopen ondanks dopingschorsing'

23-04-2021 12:24 Laatste update: 14:21
184

Ajax wil Andre Onana komende zomer verkopen. Dat laat clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf weten op Twitter. Ondanks een dopingschorsing hoopt Ajax hem van de hand te doen.

Ajax en het kamp-Onana hebben geen akkoord bereikt over contractverlenging, zo maakte directeur voetbalzaken Marc Overmars voor de bekerfinale tegen Vitesse bekend. Trainer Erik ten Hag hield de deur op een kier, maar volgens Verweij mikt Ajax op een verkoop. 

Onana kan voorlopig nog niet in actie komen. Hij zit een dopingschorsing van een jaar uit vanwege het gebruik van het verboden middel furosemide. Ajax hoopt de straf bij het CAS nog wel omlaag te brengen. De club wilde daarnaast verlengen met de Kameroense doelman, maar daar zijn beide partijen niet uitgekomen. Het is niet duidelijk wat Ajax voor Onana hoopt te krijgen.

Ajax anticipeert met de komst van Remko Pasveer al op een mogelijk vertrek van Onana. De 37-jarige doelman werd vrijdag voor twee seizoenen vastgelegd. Hij komt transfervrij over van Vitesse. Volgens Verweij gaat Kjell Scherpen mogelijk verhuurd worden.