Advocaat weigert antwoord te geven: 'Vraag dat in laatste weken nog maar een keer'

Advocaat weigert antwoord te geven: 'Vraag dat in laatste weken nog maar een keer'

23-04-2021 15:08
21

Dick Advocaat wil nog niet zeggen of Feyenoord met een vierde plek het maximale uit het seizoen heeft gehaald. De Kleine Generaal wil echter koste wat het kost vierde eindigen met Feyenoord, zodat de Rotterdammers verzekerd zijn van Europees voetbal.

"Het belangrijkste blijft dat we een ticket voor Europees voetbal pakken", is Advocaat duidelijk op de persconferentie, waar hij geciteerd wordt door het Algemeen Dagblad. "Of wij met plek vier het maximale eruit hebben gesleept dit seizoen? Vraag me dat in de laatste weken nog maar een keer, daar ga ik nu geen antwoord op geven", is Advocaat stellig.

Feyenoord neemt het zondag in De Kuip op tegen Vitesse. Bij winst stijgen de Rotterdammers naar de vierde plek, die aan het einde van het seizoen recht geeft op een Conference League-ticket. Als Feyenoord vijfde blijft, wachten de play-offs om Europees voetbal. "Dit is een cruciale wedstrijd voor het verdere verloop van de competitie", weet Advocaat. "Wij moet een inhaalslag maken, dat is duidelijk. We moeten winnen." Het duel tussen Feyenoord en Vitesse start om 16.45 uur in De Kuip, waar 6500 supporters op de tribunes zullen zitten.