AZ ziet kansen in Arena: 'Is te zien dat Ajax erg veel wedstrijden heeft gespeeld'

AZ ziet kansen in Arena: 'Is te zien dat Ajax erg veel wedstrijden heeft gespeeld'

Gepubliceerd: vrijdag 23 april 2021 om 15:50vr 23-04-2021 om 15:50

AZ-trainer Pascal Jansen vindt het interessant hoe Ajax donderdag voor de dag kwam tegen FC Utrecht. De oefenmeester, die het zondag met AZ zelf opneemt tegen Ajax, zag dat het niet lekker liep bij de Amsterdammers.

"Door hun drukke programma van de laatste weken, was ik extra benieuwd hoe Ajax gisteravond tegen FC Utrecht (1-1, red.) voor de dag zou komen. Of hun strijdplan afwijkingen zou vertonen en of ze vermoeidheid toonden", vertelt Jansen op de persconferentie, waar hij geciteerd wordt door Voetbal International. "Ze hadden wat wijzigingen in de basisploeg en moesten wisselen om beter in de wedstrijd te komen. Dat zijn interessante dingen."

"Het is wel te zien dat Ajax heel veel wedstrijden heeft gespeeld de laatste tijd", laat Jansen op dezelfde persconferentie optekenen door het Algemeen Dagblad. "Wij zijn alleen gefocust op de competitie, zij hebben nog de bekerfinale gespeeld en waren actief in Europa. Overigens had ik dat liever andersom gezien en het is knap dat ze meesten van die wedstrijden winnen."

Op de persconferentie werd Jansen ook gevraag naar de toekomst van Bruno Martins Indi en Jordy Clasie. Eerstgenoemde wordt gehuurd van Stoke City, terwijl het contract van laatstgenoemde afloopt. "Als het aan mij ligt blijven ze bij AZ", citeert VI het antwoord van Jansen. "Jordy is enorm waardevol voor ons gebleken. Ook Bruno laat zien hoeveel waarde hij heeft voor het team. We zullen zien waar het op uit gaat komen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws