Ajax klungelt thuis tegen FC Utrecht, kampioensfeestje mogelijk uitgesteld

Ajax klungelt thuis tegen FC Utrecht, kampioensfeestje mogelijk uitgesteld

Gepubliceerd: donderdag 22 april 2021 om 20:41do 22-04-2021 om 20:41

Laatste update: donderdag 22 april 2021 om 20:46do 22-04-2021 om 20:46

Ajax kan zondag nog steeds kampioen van Nederland worden, maar heeft het niet meer in eigen hand. De koploper van de Eredivisie verspeelde thuis tegen FC Utrecht twee punten: 1-1.

De opdracht voor Ajax was kraakhelder. De Amsterdammers konden tegen AZ alleen kampioen worden als er donderdag afgerekend zou worden met FC Utrecht. Maar niet Ajax, maar Utrecht was in de eerste helft de baas in de Johan Cruijff Arena. Ajax begon sterk en fris, maar kakte snel in en liet het initatief daarna aan Utrecht.

Door geklungel van Nicolas Tagliafico mocht Utrecht al na dertien minuten aanleggen voor een strafschop. De linksback zette een tackle te laat in en raakte niet de bal, maar Gyrano Kerk. Simon Gustafson verschalkte Maarten Stekelenburg vanaf de stip. Kerk dacht even later 0-2 te maken, maar hij werd vanwege buitenspel teruggefloten. Op een grote kans van David Neres na (Eric Oelschlägel redde op de doellijn) had Ajax amper wat in de melk te brokkelen in de eerste helft.

Nadat trainer Erik ten Hag zowel Davy Klaassen en Antony voor Mohammed Kudus en Neres bracht, begon het beter te lopen bij Ajax. De wissel leek meteen z'n vruchten af te werpen. Klaassen dacht na een uur 1-1 te maken, maar werd teruggefloten vanwege buitenspel. Op beelden is te zien dat de middenvelder op het moment van schieten achter Hidde ter Avest stond, maar de VAR veranderde niets aan die beslissing.

Ajax was ondertussen wel wakker. De druk nam toe en Utrecht wankelde toen Edson Álvarez de lat raakte. De Mexicaan zorgde even later alsnog voor de 1-1. Ten Hag wisselde aanvallend met Brian Brobbey, maar hoe verdiend de 2-1 ook zou zijn, het bleef bij 1-1.

Ajax kan zondag nog steeds kampioen worden, maar dan moet er gewonnen worden van AZ en nummer twee PSV moet punten laten liggen tegen FC Groningen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws