Speculatie over Tagliafico: 'Misschien komt Overmars met een konijn uit hoge hoed'

Speculatie over Tagliafico: 'Misschien komt Overmars met een konijn uit hoge hoed'

24-04-2021 10:56
79

Ajax-watcher Mike Verweij weet dat Ajax openstaat voor een transfer van Nicolás Tagliafico, sinds begin 2018 de vaste linksback in Amsterdam. Of de Argentijn ook daadwerkelijk gaat vertrekken, is echter nog maar de vraag.

Tagliafico staat in de belangstelling van Leeds United en zou volgens AS ook gevolgd worden door nog eens drie clubs. Van concrete beweging is echter nog geen sprake. "Het zou goed zijn voor Ajax. Ajax wil Tagliafico al een tijdje verkopen. Eén van de spelers die nog wat geld op kan leveren", vertelt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf over de linksback, die nog tot 2023 vastligt. "Maar hij is oud (28, red.), weinig restwaarde. En die belangstelling laat ook erg te wensen over. En als Leeds zich inderdaad gemeld heeft – en daar lijkt het wel op – dan zou het wel eens een goede deal kunnen worden."

Na de coronacrisis liggen 'de miljoenen niet meer voor het oprapen', benadrukt Verweij echter. "Vergeet ook niet dat Ajax inmiddels zulke salarissen betaalt. Vorig jaar was Leverkusen – toen nog Peter Bosz – heel erg geïnteresseerd in Tagliafico. Alleen kwam Tagliafico toen tot de conclusie dat Leverkusen niet meer salaris betaalde dan Ajax. Toen was het opeens niet heel interessant om die kant op te gaan. Dus misschien dat Overmars wel met een konijn uit de hoge hoed komt en Tagliafico voor een aantal jaren probeert te binden. Je weet wat je hebt en je weet niet wat je krijgt."