Manager competitiezaken KNVB gaat door het stof: 'Hebben dit niet goed ingeschat'

Manager competitiezaken KNVB gaat door het stof: 'Hebben dit niet goed ingeschat'

24-04-2021 17:47 Laatste update: 17:53
90

Even Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB, is door het stof gegaan. De KNVB kwam erg laat met het plan om één minuut stilte te houden ter nagedachtenis aan de deze week overleden PSV-icoon Willy van der Kuijlen, nadat Ajax naar verluidt het voortouw nam.

In gesprek met hetEindhovens Dagblad gaat Bluyssen door het stof. "Soms moet je dat ook gewoon toegeven. Dit hebben wij niet goed gedaan, maar gelukkig konden we het alsnog herstellen voor de wedstrijden van zaterdag en zondag. In dit geval was ik het honderd procent eens met de commentaren dat we beter ten halve konden keren in plaats van ten hele dwalen. Er is ook geen speciaal protocol voor om een eredivisie-brede minuut stilte in te lassen, maar dit hadden we vooraf gewoon moeten besluiten. Hij is de absolute topscorer van de eredivisie."

Wedden

Meer odds

De Telegraaf meldde eerder op zaterdag dat Ajax eerst 'op eigen houtje' besloot om Van der Kuijlen te herdenken en eren. De ochtendkrant stelt dat de KNVB daarna 'overstag' ging. De bond organiseerde vervolgens een minuut stilte bij alle Eredivisie-duels van dit weekend. 

Skiete Willy is deze week groots herdacht. Spelers, stafleden en supporters konden bij het standbeeld van de overleden aanvaller afscheid nemen. Zaterdagmiddag is er in het Philips Stadion ook een officiële herdenking voor Van der Kuijlen geweest. Zijn voor FC Eindhoven voetballende kleinzoon Mitchel van Rosmalen speelt als eerbetoon voortaan ook met rugnummer 11.