Kampioensfeestje Krul en co. uitgesteld, Watford promoveert naar Premier League

Kampioensfeestje Krul en co. uitgesteld, Watford promoveert naar Premier League

24-04-2021 18:14
10

Norwich City is nog geen kampioen van de Championship. Op bezoek bij Queens Park Rangers FC kon de titel een feit worden, alleen was het ook afhankelijk van concurrent Watford. The Hornets rekenden in eigen huis alleen met 1-0 af met Millwall, waardoor de ploeg promoveert.

Queens Park Rangers FC - Norwich City 1-3
Op bezoek bij QPR kon Norwich, waar Tim Krul onder de lat stond, zich tot kampioen van het Championship kronen. Daarvoor moest Norwich winnen én Watford punten laten liggen tegen Millwall. Norwich deed zelf wat het moest doen: door goals van Xavi Quintillà, Max Aarons en Emiliano Buendía werd er met 1-3 gewonnen in Londen. Krul onderscheidde zich ook bij Norwich, door een penalty te keren toen de 0-1 stand op het scorebord stond. Toch werd Norwich geen kampioen, doordat Watford ook deed wat het moest doen. The Canaries gaan een week later bij een overwinning tegen Reading alsnog met de titel aan de haal.

Watford - Millwall 1-0
Watford stond voor het duel met Millwall tweede in de Engelse Championship, met vijf punten minder dan koploper Norwich City van Tim Krul. In eigen huis maakte Ismaïla Sarr de enige goal van de wedstrijd uit een strafschop. Door de overwinning kan nummer drie Brentford Watford niet meer passeren op de ranglijst. De derde plek geeft namelijk recht op nacompetitie voor een promotieticket, terwijl de nummer twee van de competitie direct naar de Premier League kan promoveren. Door de overwinning houdt Watford tevens nog een sprankje hoop op de Championship-titel.